Christen Sveaas og 39 investorer har gigantplaner på Gardermoen

Christen Sveaas og 39 investorer har gigantplaner på Gardermoen

Artikkel av: Hegnar.

Finansavisen kan fortelle at Christen Sveaas og 39 andre investorer har store planer på Gardermoen. I løpet av 10-20 år ønsker de å bygge et areal tilsvarende fire Barcode-områder.

– Vi har nå en treårsperiode hvor vi skal utforme en «masterplan» for utvikling av området, så håper vi å kunne sette spaden i jorden mot slutten av denne perioden eller ganske raskt etter det, sier Thor Thoeneie til Finansavisen.

Han er nyslått daglig leder i Oslo Airport City AS, et nytt selskap basert på Bergmoen og Gardermoen Forum. Mandag meldte investoren Christen Sveaas at han selger seg ned fra 58 til 30 prosent samlet i de to selskapene

Ifølge Finansavisen solgte Sveaas aksjene sine for 392 millioner og fikk en gevinst på 220 millioner kroner. Han forblir likevel største eier.

Det nye selskapet ble etablert ved at Clarkson Platou fikk oppdraget med å selge aksjer for Sveaas og en medeier. De gikk til Vedal Utvikling og Anders Vedal som ble forespurt om å overta utviklingsansvaret for området. Han tente på ideen, Thoeneie ble ansatt som daglig leder, og Clarkson Platou gikk i markedet for å hente investorer.

– Det kom inn 35 nye investorer, mange av dem profesjonelle eiendomsinvestorer og større grunneiere i området, og selskapet ble priset til 800 millioner kroner. Det var prisen for et ferdigregulert tomteområde på 850 mål som kan bebygges med cirka 850.000 kvadratmeter næringseiendom, sier Thoeneie til Finansavisen.

– Vi ser for oss en kombinasjon av hoteller, konferanselokaler, handel, varemesser, logistikkbygg og kontorbygg. I første omgang er det hoteller vi ser på, avslutter Thoeneie.