Røkke-selskap satser på flyhotell til 800 millioner

Artikkel av: E24.

Oslo Airport City vil bygge Norges største flyplassby ved Oslo Lufthavn. Med på laget er Kjell Inge Røkke-selskapet Haut Nordic som bygger hotell til 800 millioner.

På det som i dag ikke er stort mer enn et jorde starter snart byggingen av det som skal bli en ny storsatsing ved siden av Oslo Lufthavn på Gardermoen.

Her vil utvikleren Oslo Airport City bygge en flyplassby med hoteller, kontorer og andre næringslokaler.

Det første steget er byggingen av et hotell. Utvikleren har inngått avtale med hotellselskapet Haut Nordic, deleid av Kjell Inge Røkkes Aker, om oppføring av det nye hotellet som skal stå klart om rundt tre år.

Den endelige prislappen på hotellprosjektet er ikke klar enda, men vil trolig ligge i området 800 millioner kroner, ifølge Thor Thoeneie i Oslo Airport City.

Han peker utover tomten der hotellet skal reises. Thoeneie fremholder områdets nærhet til hovedstaden og flyplassen.

– Dette er Norges nest største knutepunkt utenfor Oslo S. De ligger 45 kilometer fra hverandre – 20 minutter – det er ingenting.

Med på befaringen er også ordfører Tom Staahle (Frp) i Ullensaker kommune.

– Dette er Norges største og mest fremtidsrettede næringspark. Det er her det kommer til å skje, sier han.

Tror på Gardermoen

– Vi har veldig tro på Gardermoen-regionen. Vi ønsker å bli en stor aktør i området. Vi synes dette er den beste beliggenheten, uten å ligge på terminalen, du kan få på Gardermoen i tiden fremover, sier Sondre Prestegard.

Han eier halvparten av hotell- og restaurant Haut Nordic, mens Kjell Inge Røkkes Aker eier den andre halvparten etter at investeringsgruppen kjøpte seg inn via eiendomsselskapet Fornebuporten i februar 2018.

Haut Nordic skal stå for driften av det nye hotellet, som etter planen skal stå klart sommeren 2022. Byggingen står utvikleren Oslo Airport City for.

Når hotellet er ferdig skal det ha rundt 1.000 senger og møtesenter for 500 personer. I tillegg har Haut Nordic hotellprosjektet kalt Miklagard i tilknytning til flyplassen.

Prestegard anslår omsetningen fra førstnevnte hotell til 200 millioner kroner årlig i første fase.

– Jeg tror vi kommet til å ende opp med en omsetning totalt på OAC (Oslo Airport City), med de resterende produktene, på en halv milliard, sier han.

Hotellet satser på en blanding av forretningsreisende og konferansegjester. Takterrasse, treningsfasiliteter og stemmestyring på hotellrommet er noen av elementene Haut Nordic vil friste gjestene med, ifølge Ådne Skurdal, sjef for hotellvirksomheten.

Vil skape 10.000 nye arbeidsplasser

Hotellet er en del av satsingen på næringsparken ved Oslo Lufthavn på Gardermoen. Der vil Oslo Airport City utvikle et område på 1 million kvadratmeter til hotell, konferanse, handel og kontor, med mål om 10.000 nye arbeidsplasser.

– Vi ønsker å bygge flest mulig arbeidsplasser. For å bygge arbeidsplasser må vi ha de nødvendige etableringene rundt. Et hotell som dette, med konferanse, er øverst på listen, sammen med en del andre fasiliteter, sier Thoeneie.

Planen er ifølge Thoeneie å legge kontorbygg ved siden av hotellet, slik at disse kan spare plass til for eksempel kantine ved å bruke hotellet istedenfor.

– Sånn bygger vi en byvev, som henger sammen. Da vil dette vokse til blir Norges desidert største næringspark, hvor det etableres flest arbeidsplasser i hele Norge.