Satte spaden i jorda for sjømatterminal
3. januar startet byggingen av The World Seafood Center i Oslo Airport City (OAC). Nå er forventningen at flere aktører innen sjømatindustrien vil følge etter.

«Vi bygger nå den største og mest moderne løsningen for fremtidens eksport av fersk sjømat til Europa og verdensmarkedet», har administrerende direktør Torgil Stålberg i Gardermoen Perishable Center (GPC) tidligere uttalt.
Etter at igangsettingstillatelsen ble gitt like før nyttår, startet grunnarbeidene opp 3. januar. Marius Listerud i OAC er prosjektleder sammen med Vedal Entreprenør. Den store sjømatterminalen skal oppføres i to faser, med ferdigstillelse og overlevering av første fase til GPC i juni 2023.
Etableringen av The World Seafood Center vil være starten på en ny næringsklynge innen sjømat, med tusenvis av arbeidsplasser i flyplassbyen ved Gardermoen. Sjømatterminalen vil være det sentrale logistikksenteret for eksport av fersk norsk sjømat med fly og bil til resten av verden.